Privacy beleid

Jouw privacy en veiligheid zijn belangrijk voor ons. Wij weten dat het verstrekken van persoonsgegevens een daad van vertrouwen is en we nemen dit vertrouwen serieus. Dit Privacybeleid (het “Beleid“) beschrijft hoe we je gegevens verzamelen (zoals hieronder gedefinieerd) en bepaalt hoe we met deze gegevens omgaan. Door de Site te gebruiken en je te registeren bij DitMagIkEten.nl, accepteer je en ga je akkoord met de verzameling, het gebruik, de openbaarmaking en overige verwerking van je gegevens zoals hieronder beschreven.

Voor jouw leesgemak hebben we de belangrijkste delen van het Beleid links op een rijtje gezet.

1. informatie die we verzamelen of ontvangen

Wanneer je de Site gebruikt, verzamelen en bewaren we informatie die jij als (potentiële) klant aan ons verstrekt via de Site, evenals informatie die automatisch of passief wordt verzameld via jou, je apparaat of je browser (samen de “Informatie“).

informatie die je aan ons kan verstrekken:

  • Contact- en profielinformatie, waaronder je naam, e-mailadres, postadres (inclusief postcode) en telefoonnummer.
  • Accountinformatie, waaronder je gebruikersnaam (dit kan je e-mailadres zijn), wachtwoord, inloggegevens, transactiegegevens, en succesvolle aanbevelingen.
  • Creditcardgegevens, waaronder de naam op de kaart, kaarttype, kaartnummer, vervaldatum en beveiligingscode, wordt verzameld en verwerkt door onze externe betalingsverwerker. Voor onze administratie bewaren we beperkte creditcardgegevens (zoals de laatste vier cijfers voor validatie-doeleinden), maar we bewaren geen volledige creditcardgegevens.
  • Je voorkeuren, waaronder de beoordelingen die je geeft aan producten op de Site en antwoorden op enquêtevragen
  • Communicatie met ons, bijvoorbeeld problemen die je gemeld hebt, vragen die je gesteld hebt en aan- of opmerkingen die je geplaatst hebt over de Site, de inhoud van de Site of je account.
  • Andersoortige inhoud of informatie die je zelf gekozen hebt te verstrekken, waaronder door jou geüploade foto‘s.
  • Details over je bezoek aan de Site, de informatiebronnen die je raadpleegt en de gegevens die je downloadt.

Sommige van de door jou verstrekte Informatie kan gevoelige persoonsgegevens bevatten, zoals gezondheidsgerelateerde informatie over allergieën. We hebben deze Informatie nodig om ervoor te zorgen dat de producten die je ontvangt voldoen aan je dieetwensen.

Het verstrekken van dergelijke informatie is niet verplicht. Als je er echter voor kiest deze informatie niet met ons te delen, kunnen we je bepaalde diensten mogelijk niet aanbieden.

Informatie die automatisch kan worden verzameld

Wijzelf en derden kunnen op automatische wijze Informatie verzamelen over jou, je computer of mobiele apparaat, en je gebruik van de Dienst (voor meer informatie over deze technologieën verwijzen we je naar onze separate Cookieverklaring. Deze Informatie kan onder meer bestaan uit:

  • Informatie over je bezoek aan de Site en gebruik van de Diensten, de informatiebronnen die je raadpleegt, gegevens die je downloadt en informatie over de manier waarop je omgaat met de Site en de Diensten.
  • IP-adressen (inclusief de algemene informatie die daarbij hoort, waaronder stad, land en postcode), unieke apparaat-ID’s en andere informatie over je mobiele telefoon of andere mobiele apparaten, browsersoorten en de taal van de browser.
  • Aanbevelingspagina‘s en -links (waaronder promotiecodes en gebruikte rewards), URL‘s, aantal klikken, bezochte pagina‘s, hoe lang je elke pagina bekijkt, je zoektermen en zoekresultaten.
  • Informatie over de e-mails die je van ons hebt ontvangen, inclusief informatie over of je deze e-mail hebt geopend en erop bent ingegaan.
  • Informatie over het apparaat, de computer en/of de browser die je gebruikt en over het besturingssysteem van het apparaat. Het kan daarbij onder meer gaan om het hardwaremodel van je apparaat, de versie van het besturingssysteem, of om mobiele netwerkgegevens

Verder kunnen we door ons verzamelde Informatie over jou combineren met Informatie die we verkrijgen van derden en gelieerde partijen en Informatie die gebaseerd is op andere abonnementen, producten, of diensten die wij aanbieden.

Informatie van derden

We kunnen aanvullende informatie over jou verkrijgen van derden zoals marketeers, partners, onderzoekers en anderen, maar alleen nadat we hebben gecontroleerd dat deze derden ofwel jouw toestemming hebben, ofwel wettelijk toegestaan of verplicht zijn om ons jouw persoonsgegevens door te geven.

We gebruiken de informatie die we van deze derden ontvangen ter handhaving en verbetering van de nauwkeurigheid van gegevens die we over jou hebben opgeslagen, en ook zodat we je producten kunnen aanbieden waarvan we denken dat je er geïnteresseerd in bent.

Anonieme, pseudonieme of geïdentificeerde gegevens

We kunnen informatie die via de Diensten of op andere manieren is verzameld, anonimiseren of de-identificeren zodat je niet kan worden geïdentificeerd. De beperkingen van dit Privacybeleid zijn niet van toepassing op ons gebruik en de openbaarmaking van geanonimiseerde en/of geïdentificeerde informatie en we mogen deze onbeperkt en voor enig doel vrijgeven aan anderen.

We kunnen je gegevens pseudonimiseren met een techniek die "hashing" wordt genoemd. We kunnen gepseudonimiseerde gegevens samen met onze partners (zoals Facebook) gebruiken om meer mogelijke klanten te vinden voor onze producten en diensten, door te zoeken naar mensen met soortgelijke voorkeuren. Deze partners bewaren de gegevens veilig en gebruiken zulke gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we deze aan hen beschikbaar stellen.

2. gebruik van informatie

We gebruiken je Informatie om je beter van dienst te zijn. Bijvoorbeeld om je te laten weten dat we nieuwe snacks en producten aan ons assortiment hebben toegevoegd, waarvan we denken dat je ze lekker vindt. Een aantal andere voorbeelden van doeleinden waarvoor we je Informatie kunnen gebruiken:

  • Je bestellingen verwerken en de Diensten aan je beschikbaar stellen (zoals je bestelling naar je opsturen).
  • Onze Diensten aan je voorkeuren aanpassen, bijvoorbeeld door je eetvoorkeuren vast te stellen en zo betere suggesties te doen.
  • Je informeren over de verwachte bezorging en feedback vragen over je recentelijke bezorgingen.
  • Onze Diensten aanbieden, uitvoeren en onderhouden zodat we bijvoorbeeld (onder meer) je account kunnen beheren, bestel- en betalingsinformatie kunnen verstrekken en gebruik en downloads van de Site kunnen bijhouden.
  • De Site en Diensten verbeteren voor klanten, het gebruik van de Site analyseren, klachten en Site-processen nagaan, en bezoekers van de Site identificeren.
  • De demografische gegevens van onze gebruikers analyseren en verkoopdata bijhouden.
  • Gepersonaliseerde aanbiedingen, rewards, wedstrijden, marketingmateriaal en ander promotiemateriaal aan jou aanbieden, zowel online (via e-mail en advertenties), offline (via de post) en via andere marketingkanalen zoals sociale netwerken van derden, waaronder Facebook.
  • Het makkelijker bereiken van andere mogelijke klanten die veel met jou gemeen hebben, onder meer door gebruik te maken van sociale netwerken (hoewel we nooit jouw gegevens vrijgeven aan zulke mogelijk klanten).
  • Informatie of inhoud naar je opsturen waarom je gevraagd hebt en relevant advertentiemateriaal voor jou ontwikkelen, die aan jou wordt getoond wanneer je de Site of andere websites op het internet bezoekt.
  • Met je communiceren en eventuele klachten onderzoeken.
  • Marktonderzoek en data-analyses uitvoeren, en gegevens aanvullen. Om deze doelstellingen te bereiken, kunnen we onze bestaande Informatie aanvullen of uitbreiden met andere gegevens die we van of over jou hebben verzameld.
  • Ervoor zorgen dat jij als bestaande klant niet wordt benaderd met marketingcampagnes die op nieuwe klanten zijn gericht.
  • Onszelf beschermen tegen fraude, ongeautoriseerde transacties, veiligheidsrisico‘s, vorderingen en aansprakelijkheidskwesties, en onze risicodekking en -kwaliteit beheren.
  • Controleren of je al eerder een account bij ons hebt gehad om te voorkomen dat op frauduleuze wijze gebruik wordt gemaakt van onze aanbiedingen.
  • Klantenservice en probleemoplossing aanbieden, bijvoorbeeld door analyses uit te voeren op de Informatie, de integratie van onze Diensten met andere platformen en de contactinformatie en andere materialen die je bij ons indient.
  • Een door jou aan ons verstrekt e-mailadres koppelen aan je eerdere browse- en koopervaringen. In sommige gevallen kunnen we ook als je niet ingelogd bent deze koppeling maken (via bepaalde online identificatiemiddelen zoals in onze Cookieverklaring omschreven), weten we of je e-mailmeldingen ontvangt en kunnen we die informatie koppelen aan andere contactinformatie die je ons hebt verstrekt.

Als je ervoor hebt gekozen geen marketing-uitingen te willen ontvangen, houden we dat bij en zorgen we ervoor dat je e-mailadres op de juiste lijst terechtkomt zodat we je niet benaderen met marketingcommunicatie.

3. openbaar maken en delen van informatie

We zetten ons in voor de privacy en veiligheid van jouw persoonsgegevens. We delen deze alleen met derden in overeenstemming met de regels in dit Beleid of in andere door de wet voorgeschreven gevallen.

We kunnen je persoonsgegevens op de volgende manieren delen:

  • Met vertrouwde dienstverleners die in Sectie 2 (Gebruik van Informatie) aangegeven functies voor ons uitvoeren of ons daarbij helpen, zoals onder meer hulp bij e-mailaflevering, klantenservice en IT-ondersteuning, hostingdiensten, fraudebestrijding en marketing, gegevensverbetering en advertentie- en marktonderzoekdiensten.
  • Als je ons aanbeveelt aan een nieuwe klant of je zelf aanmeldt op basis van een aanbeveling, kunnen we je voornaam en de eerste letter van je achternaam delen met de nieuwe klant of degene die ons aan jou heeft aanbevolen, zoals staat uitgelegd in de informatie over het aanbevelingsprogramma.
  • Verder verstrekken we samengevoegde analysegegevens over onze klanten aan mogelijke partners, adverteerders en andere derden. We doen dit zodat wij en onze zakelijke partners onze klanten beter kunnen begrijpen en wij je hoogwaardige dienstverlening kunnen blijven bieden. Ook kunnen we op anonieme basis uitspraken van onze klanten vrijgeven, waaronder opmerkingen of feedback over onze producten en Diensten.
  • Aangezien onze organisatie zich blijft ontwikkelen, kunnen wij andere bedrijven kopen of verkopen, of partnerschappen aangaan, fuseren, of (een deel van) onze activa verkopen. Bij zulke transacties kan jouw Informatie opgenomen zijn in de over te dragen activa of gedeeld worden met het andere bedrijf ter evaluatie van de transactie.
  • We kunnen je informatie delen met derden met wie we een contractuele relatie hebben.
  • We kunnen je feedback of opmerkingen delen. Als je iets op deze Site of via de Diensten plaatst dat openbaar wordt gepubliceerd, kunnen wij het delen met derden.
  • We kunnen webanalysediensten van derden op de Site gebruiken, zoals Google Analytics. We kunnen bepaalde informatie delen over jou en het apparaat dat je gebruikt om de Site te bezoeken, zodat we je advertenties op maat kunnen laten zien. Ga naar Marketing (Sectie 5, hieronder) voor meer informatie over de keuzes die je hierin kunt maken. Deze dienstverleners gebruiken de technologie omschreven in de sectie "ons gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën" om ons te helpen analyseren hoe gebruikers de Site gebruiken en om advertenties te tonen. De met deze technologie verzamelde informatie (waaronder je IP-adres) wordt direct vrijgegeven aan of verzameld door deze dienstverleners, die de informatie gebruiken om je gebruik van de Site te beoordelen. Meer informatie over afmelden bij Google Analytics.
  • We kunnen je Informatie delen als we in goed vertrouwen geloven dat dit redelijkerwijs nodig is voor het onderzoeken, voorkomen of het nemen van actie wegens mogelijk illegale activiteiten, of om te voldoen aan vereisten van het juridisch proces. Verder kunnen we je informatie delen in situaties van mogelijke bedreiging van de fysieke veiligheid van een persoon, inbreuk op dit Privacybeleid of de Servicevoorwaarden; of om te reageren op beschuldigingen van de schending van rechten van derden en/of om de rechten, eigendommen en veiligheid te beschermen van graze, onze medewerkers, gebruikers, of anderen. Daarbij kan je informatie gedeeld worden met de politie, overheidsinstanties, rechtbanken en/of andere organisaties.
  • We kunnen je informatie delen in alle overige omstandigheden waarin we je toestemming hebben.

Soms combineren we bepaalde delen Informatie met elkaar. Wanneer bijvoorbeeld onze klantenservice je helpt, kunnen we je accountgegevens en andere door jou verstrekte persoonsgegevens combineren met Informatie over je gebruik van de Diensten.

We kunnen links naar websites van derden op de Website plaatsen waarvan we denken dat je ze interessant zou kunnen vinden. Zulke websites van derden worden niet door ons beheerd en daarom is ons Privacybeleid hier niet van toepassing.

Ons gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën

Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij het bezoeken van een webpagina opgeslagen worden op je computer en die informatie over je gebruik van die website vastleggen en soms ook bijhouden. Voor meer informatie over cookies en vergelijkbare technologieën verwijzen we je naar onze separate Cookieverklaring.

4. juridische basis voor het verwerken van persoonsgegevens

Onze juridische basis voor het verzamelen en gebruik van persoonsgegevens zoals hierboven beschreven, hangt af van de persoonsgegevens in kwestie en de specifieke context waarin we deze verzamelen. Normaal gesproken verzamelen we echter alleen je persoonsgegevens (i) als we de persoonsgegevens nodig hebben om een contract met jou te kunnen uitvoeren, (ii) als de verwerking ervan in ons legitieme belang is en niet opgeheven wordt door jouw rechten; of (iii) met jouw toestemming. In sommige gevallen hebben we ook een wettelijke verplichting om je persoonsgegevens te verzamelen, of hebben we de persoonsgegevens nodig om jouw wezenlijke belangen of die van een andere persoon te beschermen.

Als we je vragen persoonsgegevens te verstrekken om te voldoen aan een wettelijke verplichting of om een contract met jou uit te voeren, maken we dit op het moment zelf duidelijk en melden we of het verstrekken van je persoonsgegevens wel of niet verplicht is (en wat de mogelijke gevolgen zijn als je deze niet verstrekt).

In aanvulling daarop: als we jouw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken voor doeleinden die in ons legitieme belang zijn (of in het belang van een derde), is dat belang over het algemeen het exploiteren van ons platform en de noodzakelijke communicatie om je onze diensten aan te kunnen bieden, evenals ons legitieme commerciële belang. Dit is onder meer het beantwoorden van je vragen, het verbeteren van ons platform, het uitvoeren van marketing, of het opsporen en voorkomen van illegale activiteiten. We kunnen ook andere legitieme belangen hebben, en wanneer dit relevant is maken we op het juiste moment duidelijk wat die belangen inhouden.

Neem contact met ons op als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt over de juridische basis waarop we je persoonsgegevens verzamelen en gebruiken. Je vindt de contactgegevens hieronder in de sectie "contact“.

5. marketing

e-mail of andere elektronische marketing

We gebruiken je e-mailadres alleen voor marketing wanneer dit wettelijk is toegestaan. Je kunt je op elk moment afmelden voor toekomstige uitingen. Let op: na het afmelden kun je soms tijdelijk nog berichten van ons ontvangen die op dat moment al in de communicatie-pijplijn zitten. Over het algemeen duurt dit niet langer dan 48 uur na het moment van afmelding.

Als je het registratieproces via de Site begint maar dit proces niet afmaakt of geen bestellingen plaatst, sturen we je een e-mail om te vragen of je hulp nodig hebt bij het afronden van het proces. Onderaan deze e-mail staat een link waarmee je je kunt uitschrijven. Je kunt je ook uitschrijven voor alle marketingmail door je e-mailinstellingen aan te passen of door ons een brief of e-mail te sturen via onderstaande Contactgegevens (Sectie 10).

post

Van tijd tot tijd kunnen we je ook via de post benaderen (tenzij je hebt aangegeven dit niet te willen) met informatie over speciale aanbiedingen of evenementen met betrekking tot onze producten of Diensten.

6. veiligheid en opslag

We hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen, beveiligingsfuncties ingesteld en interne richtlijnen opgesteld om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, vervalsing, toegang door onbevoegden of onrechtmatig gebruik. Ons veiligheids- en privacybeleid worden regelmatig herzien en we blijven onze veiligheidsprocedures verbeteren naarmate nieuwe technologie beschikbaar wordt. Hoewel we niet kunnen garanderen dat er nooit verlies, vervalsing, toegang door onbevoegden of onrechtmatig gebruik van informatie zal plaatsvinden, doen we alle redelijke inspanningen om dit te voorkomen.

Wij stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat je informatie veilig op ons systeem staat, maar je moet er rekening mee houden dat het nooit volledig veilig is om via het internet informatie te verstrekken. Daarom kunnen we de veiligheid van informatie die je ons verstrekt niet verzekeren en doe je dit dus op eigen risico.

Je accountgegevens worden voor jouw privacy en veiligheid beschermd met een wachtwoord. Door het wachtwoord dat je op de site gebruikt geheim te houden, kun je zelf een belangrijke rol spelen in het veilig bewaren van je persoonsgegevens. Voor extra veiligheid raden we je aan je wachtwoord regelmatig te veranderen. Laat het ons alsjeblieft onmiddellijk weten als een onbevoegde persoon je account gebruikt of als een andere veiligheidsschending plaatsvindt.

Alleen bepaalde, geselecteerde personeelsleden hebben toegang tot persoonsgegevens. We maken back-ups om informatieverlies te voorkomen en onze Internetservers staan in beveiligde datacentrales.

Als je een gedeelde computer of een computer in de openbare ruimte gebruikt, is het raadzaam uit te loggen en je browser te sluiten wanneer je klaar bent met je gebruikerssessie. Zo voorkom je dat anderen toegang krijgen tot je persoonsgegevens.

Informatie kan opgeslagen in landen buiten de Europese Economische Ruimte, waaronder de VS, Australië, Brazilië, Canada, Chili, Hongkong, Japan, Mexico, de Filipijnen, Singapore en Taiwan. In deze landen zijn mogelijk andere wetten op het gebied van gegevensbescherming van toepassing dan in jouw land. Om precies te zijn staan de servers van onze Website in de VS, en werken onze ondernemingen en externe dienstverleners en partners in de VS en andere landen over de hele wereld. Wel zorgen we ervoor dat alle informatie die de Europese Economische Ruimte verlaat voldoende beveiligd wordt conform deze Privacyverklaring.

7. gegevensopslag

We slaan jouw door ons verzamelde persoonsgegevens op zolang er sprake is van een legitieme zakelijke behoefte om dit te doen (bijvoorbeeld om een door jou aangevraagde dienst te verlenen of om te voldoen aan de geldende wettelijke, fiscale of boekhoudkundige eisen).

Wanneer er geen sprake is van een legitieme zakelijke behoefte om je persoonsgegevens te verwerken, zullen we deze verwijderen of anonimiseren, of als dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld omdat ze opgeslagen zijn in gearchiveerde back-ups) slaan we je persoonsgegevens veilig op en voorkomen alle verdere verwerking totdat verwijderen mogelijk is.

8. jouw keuzes en rechten

Als je klant bij ons bent, geven we je toegang tot je account- en gebruikersinformatie. Deze kan je inzien door in te loggen bij je online account. Deze informatie kan onder meer bestaan uit:

  • Een overzicht van gebruikte Diensten en voltooide transacties.
  • Je bezorggegevens (naam, e-mailadres, bezorgadres(sen) en de eerste regel en postcode van het factuuradres). Deze kun je te allen tijde wijzigen.
  • Je productbeoordelingen, die je te allen tijde kunt wijzigen.
  • Je betalingsgegevens, die je te allen tijde kunt wijzigen.
  • Je dieetvoorkeuren, die je te allen tijde kunt wijzigen.
  • De mogelijkheid om je wachtwoord te veranderen.
  • Een lijst van succesvolle aanbevelingen.

Je hebt de volgende rechten op het gebied van gegevensbescherming:

    • Als je je persoonsgegevens wilt bekijken, wijzigen of bijwerken, kan dat door je accountgegevens op de Site te veranderen. Als je hierbij problemen ondervindt, vragen we je ons een brief of e-mail te sturen via de hieronder vermelde contactgegevens.
    • Als je een verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens wilt indienen, kan je dit recht uitoefenen door contact op te nemen via de contactgegevens hieronder.
    • Verder kan je bezwaar maken tegen verwerking van je persoonsgegevens, ons verzoeken je persoonsgegevens beperkt te verwerken, of overdraagbaarheid aanvragen van je persoonsgegevens. Ook hiervoor geldt dat je deze rechten kunt uitoefenen door contact met ons op te nemen via de hieronder vermelde contactgegevens.
    • Je hebt op elk moment het recht je af te melden voor de marketing-uitingen die we je sturen. Je kunt dit recht uitoefenen door in de marketingmails die we je sturen op de link “uitschrijven” te klikken. Om je af te melden voor andere soorten marketing (zoals via de post of telefoon) kun je contact met ons opnemen via de hieronder vermelde contactgegevens.
    • Als we eerder met jouw toestemming je persoonsgegevens hebben verzameld en verwerkt, kun je er tevens te allen tijde voor kiezen je toestemming in te trekken. Het intrekken van je toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van enige verwerking die we voorafgaand aan je intrekking hebben uitgevoerd. Ook heeft het geen invloed op verwerking van je persoonsgegevens die is uitgevoerd op basis van andere wettige verwerkingsgronden dan toestemming. 
    • Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over het feit dat we je persoonsgegevens verzamelen en gebruiken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

We reageren op alle verzoeken die we ontvangen van personen die hun gegevensbeschermingsrechten willen uitoefenen conform de geldende gegevensbeschermingswetten.

9. externe links

De Site kan links naar externe websites bevatten. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor het privacybeleid of de inhoud van zulke websites. Daarom vragen we je altijd het privacybeleid van zulke websites goed door te lezen voor je akkoord gaat met hun voorwaarden of de websites gebruikt.

10. contact

Als je vragen of aanmerkingen hebt over dit Beleid, dan kun je ons benaderen via [email protected] of door een brief te sturen naar:

DitMagIkEten.nl BV

Postbus 74

3220 AB  Hellevoetsluis

Nederland

11. wijzigingen in ons beleid

We kunnen dit Privacybeleid te allen tijde en om welke reden dan ook actualiseren. Als we dit doen, plaatsen we het geactualiseerde Privacybeleid op de Site en geven we aan op welke datum de wijzigingen in effect treden of op welke datum het beleid is geplaatst. We raden je aan de veranderingen nauwkeurig door te nemen. Door verder gebruik te maken van de Diensten, ga je akkoord met de wijzigingen.