English tea shop

English Tea Shop is erg populair. Het merk heeft razendsnel naam gemaakt in Nederland. De vrolijke doosjes en de heerlijke organische thee passen perfect bij de boodschap van de producent: your tea loving community. Dit merk hecht grote waarde aan biologische producten en fairtrade. Kortom: heerlijke, eerlijke en gezonde thee voor een breed publiek.

'Duurzaam' is een kernwaarde voor English Tea Shop. De organisatie beschikt over de certificeringen van de Soil Association, Fairtrade International, diverse Control Union-certificeringen en de verschillende andere kwaliteitsmanagementsystemen.

De certificeringen zijn het resultaat van een filosofie die English Tea Shop zeer belangrijk acht. De theeën en ingrediënten komen van kleine boeren in beperkte hoeveelheden, geteeld zonder chemische meststoffen of pesticiden. Deze boeren krijgen een extra vergoeding bovenop de reguliere faitrade-prijs., zodat zij zich volledig kunnen richten op duurzame productie.

Sinds 2010 koopt English Tea Shop de beste thee van de beste boerderijen ter wereld in. Het team van experts combineert de thee in de eigen fabriek om precies de juiste balans van lekkere smaken te creëren. Daarna wordt de thee met de hand verpakt en in slecht enkele klikken bij je thuis geleverd. Van plantage naar theekopje.

English Tea Shop zet zich bovendien in om het leven van haar medewerkers te verbeteren. Ze noemen het; "Love Care Change". In de fabriek in Sri Lanka zijn interne trainingsprogramma's om het leven van onze medewerkers te verbeteren. De onderwerpen variëren van Engels, informatietechnologie tot verschillende persoonlijkheids- en attitudetraining en praktisch belangrijke onderwerpen. Ook wordt de lokale gemeenschap ondersteund.