De Adventskalender en zijn traditie - Adventskalender 2020

  • Geplaatst op
  • Door Manuela Verkeste-Müller - DitMagIkEten.nl
  • 0

Aftellen naar kerst. Een oude traditie die tegenwoordig volop wordt voortgezet. Maar waar komt deze traditie ook al weer vandaan? In 2020 willen wij onze dierbaren en collega's bijzonder verrassen, maar hoe?

 Voorbeeld inhoud Adventskalender

 

De Adventskalender is een echte traditie die in de 19de eeuw voornamelijk in Duitsland en Oostenrijk terug te vinden was.

 

De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In het Christendom wordt de komst van kerst gevierd in maximaal 4 zondagen voor kerst. In de traditie is ook een kerstkrans meegenomen waarop 4 kaarsen staan. De vierde zondag voor kerst wordt de eerste kaars aan gestoken. De tweede zondag voor kerst wordt die eerste en een tweede kaars aangestoken. En zo door tot de laatste zondag voor kerst als alle vier de kaarsen branden.

 

Maar nu weer terug naar op de adventskalender. Als kind gingen mijn ouders in november altijd naar Duitsland en haalde daar voor mij en mijn zussen een adventskalender. 24 Vakjes gevuld met lekkere chocolaatjes in verschillende vormen en op de 24ste vaak een extra groot vak. Wat ook vaak een extra groot chocolaatje inhield. 24 December, kerstavond was daarmee aangekondigd.

 

Er zijn kalenders van verschillende materialen, vormen en maten. Kalenders die hervulbaar zijn of voor eenmalig gebruik. Maar allemaal hebben ze 24 vakjes. Wij kregen ze vroeger gevuld met chocolade. Maar tegenwoordig zijn er veel fabrikanten in gesprongen en is er van alles en nog wat in terug te vinden van eetbare producten, schoonheidsproducten, speelgoed, etc., etc. Eén ding staat vast. De Adventskalender heeft achter elk luikje een verrassing. Per dag mag er één luikje worden opengemaakt met start op 1 december.

 

Als kind heb ik dat aftellen altijd zo leuk gevonden dat ik voor onze webshop ook naar iets bijzonders op zoek ben gegaan. Geen standaard chocolade, maar iets verfijnds wat de smaakpupillen doet tintelen. En duurzaamheid is ook erg belangrijk.

 

Dat heb ik gevonden in de heerlijke dropballen van Lakrids by Bülow. Een Deense ondernemer die gek is op zoethout en daar verrassende producten mee maakt. Dan denk je alleen drop in verschillende smaken? Nou niet alleen drop, maar ook dropballen die voorzien zijn van een laagje chocolade van melk, puur tot en met witte chocolade. Niet alleen de drop bestaat uit vele varianten qua smaak maar de chocolade heeft toevoegingen van framboos tot en met zeezout aan toe. Echt elke bal is een verrassing in de mond. En per vakje zit er niet één bal, maar wel 2 ballen zodat je kan delen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Het aftellen naar kerst wordt een echt feestje, elke dag weer. De verrassing van een variatie aan smaken.

 

2020 een bijzonder jaar

Iedereen maakt dit jaar een bijzondere tijd mee. Zelf als ondernemer worstel ik regelmatig om binnen de RIVM-maatregelen mijn collega’s te motiveren om hun werk “gewoon” te kunnen blijven doen.  Niemand wil ziek worden. Daar werken wij met zijn allen dan ook hard aan.

Om mijn collega’s te bedanken heb ik nu een mooi cadeau gevonden in de vorm van de Adventskalender van Lakrids by Bülow of toch een andere gift uit de serie van Lakrids?

 

Kerst wordt door ontbreken van de traditionele kerstborrels en -dinners dit jaar extra bijzonder. Op een andere manier kan het ook weer speciaal gemaakt worden met bijvoorbeeld één van onze kerstspecials.

Niet te lang nadenken want op = op. Wat geven of krijgen jullie dit jaar met kerst in jullie organisatie? Natuurlijk mag je ook je partner of een andere vriend of familielid verrassen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.