ALLERGENEN informatie VEGAN EN BIO

 

100% Glutenvrije producten

Alle producten in onze webshop zijn 100% glutenvrij. Daarnaast zijn de meeste producten ook lactosevrij, Vegan en biologisch. Toegevoegde suikers zijn wij ook niet dol op.

Wij vinden glutenvrij zo belangrijk dat onze testpanel van ongeveer 20 personen ook een aantal mensen met Coeliakie bevatten. Betrouwbaarheid en smaak zijn de kernwoorden waar onze producten in onze webshop aan MOETEN voldoen.

Per product hebben wij de iconen toegevoegd van allergenen die er wel inzitten. Daardoor is het veel overzichtelijker dan een hele lijst met wat er niet inzit.

 

Kruisbestuiving

Omdat al onze producten glutenvrij zijn, bij de fabrikant verpakt wordt en wij producten met "sporen van" ook vermijden, is kruisbestuiving bij ons niet mogelijk.

 

Lactose- en melkvrij

Een lactose-intolerantie ontstaat doordat het enzym om lactose te verteren niet of nauwelijks aanwezig is.
Een voedselallergie(melk) ontstaat door een reactie van het immuunsysteem op eiwitten in bepaalde voedingsmiddelen (allergenen). Bij koemelkallergie is dit een reactie op eiwitten in koemelk.
Toevallig zit er vaak lactose in producten die koemelk bevatten en andersom, maar dit is dus niet hetzelfde.
Voor onze klanten willen wij het daarom duidelijk hebben dat als er staat lactosevrij in ons wel ook melkvrij is.

De meeste van onze producten zijn naast glutenvrij ook lactose- en melkvrij. De producten die lactose en/of melk bevatten zijn herkenbaar met het icoon:

 

Overige voedselallergenen 

Alle voedselallergenen zijn voor ons net zo belangrijk. Gezond eten is niet alleen laag in koolhydraten , geen toegevoegde troep e.d., maar ook de gevolgen van het eten van iets waar jouw lijf niet goed op reageert. 

Daarom staan die allergenen iconen bij de producten toegevoegd. Twijfel je over iets? Bel of mail gerust. Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk.

 

Vegan

Veel van onze producten zijn ook Vegan. Herkenbaar door de Vegan icoon die bij deze producten staat. Een leefstijl die wij omarmen. Merendeels van onze producten zijn daarom ook Vegan.

 

Biologisch

De natuur heeft veel te leiden door onze consumptie. Bij de zoektocht naar nieuwe producten starten wij daarom altijd eerst bij de Bio fabrikanten. Alleen gecertificeerde Bio producten noemen wij ook Bio. Deze producten zijn ook herkenbaar met het Bio icoon bij het product.

Verpakkingsmateriaal is een punt waar wij bovenop zitten bij onze leveranciers. Al onze fabrikanten hebben daarom al goede alternatieven of zijn volop in ontwikkeling om hun verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken.

 

Diabetes

Doordat veel van onze producten geen toegevoegde suikers hebben en laag in koolhydraten zijn, zijn ook veel van onze producten geschikt voor diabetes patiënten.